Waardig werk is het begin van een waardig leven

Vandaag 7 oktober organiseert het Internationaal Vakverbond (ITUC) voor het derde jaar op rij een werelddag voor waardig werk. In het kader van de campagne ‘Waardig werk, waardig leven’ dat vragen vakbonden en ngo’s meer en kwaliteitsvollere jobs. Een degelijk loon en voldoende sociale bescherming voor iedereen, zouden immers belangrijke stappen zijn in het bestrijden van armoede.
Met de economische crisis op de achtergrond, waarbij volgens cijfers van het Internationaal Vakverbond (ITUC) wereldwijd 34 miljoen jobs verloren gingen, wil het ITUC behalve bovenstaande eisen ook dat de financiële sector verplicht wordt zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Ze zetten deze eisen vandaag kracht bij met bijna 300 acties in meer dan 80 verschillende landen.
Naar aanleiding van deze dag wil ook het Belgisch Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting de aandacht nog eens vestigen op de nood aan een duurzame oplossing voor de armoede in ons land.
Henk Termote, medewerker van het Steunpunt wil vooral meer zichtbaarheid geven aan het groeiende aantal werkende mensen die het risico lopen in armoede te vervallen. De oorzaken voor deze groei zoekt hij bij de economische crisis, maar ook bij een veranderende arbeidsmarkt waar gunstige arbeidsvoorwaarden steeds moeilijker verworven worden en bij een werkloosheidsbeleid dat iedereen vooral zo snel mogelijk aan het werk wil.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.