Kippenmest prima tegen olievervuiling

China zit verveeld met grote oppervlaktes grond die vervuild zijn met ruwe olie. Maar het land heeft een nieuwe middel gevonden om sneller van die vervuiling af te komen: de uitwerpselen van kippen.
Onderzoekers van de Wuhan Univeristeit ontdekten dat grond waarin kippenmest ondergeploegd is, ruwe olie de helft sneller afbreekt. Ze publiceerden hun bevindingen in het International Journal of Environment and Pollution.

Kunstmest


Tot nog toe werd kunstmest gebruikt om microben te stimuleren olie af te breken. Maar die optie is duur en vaak op zich al slecht voor het milieu. Bovendien kan het de grond verharden. De onderzoekers vonden dat een microbe in kippenmest ideaal is om de olie af te breken. De mest maakt de grond minder zuur en creëert daardoor ideale omstandigheden voor de afbraak.
Olievervuiling is een groeiend probleem in China nu het land steeds meer oliereserves aanspreekt om aan de stijgende energievraag te voldoen. China is momenteel de op vier na grootste olieproducent ter wereld, met een productie van 190 miljoen ton ruwe olie in 2008.
Die olieproductie brengt heel wat vervuiling met zich mee. In de provincie Henan bijvoorbeeld zijn naar schatting meer dan 1.700 hectaren landbouwgrond vervuild.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.