Belgisch standpunt rond China krijgt vorm

Het Belgische kernkabinet heeft zich vandaag gebogen over de vraag hoe ons land moet omgaan met de mensenrechtensituatie in China. Volgens het kernkabinet moet de toekenning van de Olympische Spelen aan China een aanleiding zijn om over mensenrechten te spreken en vooruitgang te boeken.
De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht, zal zich daarom tijdens zijn bezoek aan China op 23 mei ook uitspreken over de mensenrechtensituatie in het land. Op die dag huldigt de buitenlandminister een standbeeld van Olivier Strebelle in in Peking, een geschenk van ons land aan China.
Het kernkabinet roept China ook op tot een constructieve dialoog met de Dalai Lama om een vreedzame en duurzame oplossing te vinden voor de crisis rond Tibet. De Chinese ordediensten moeten ook gematigder optreden bij het handhaven van de publieke orde en toegang verlenen tot media in Tibet en Xinjiang.
Het kernkabinet dringt er tot slot bij de Europese Unie op aan stelling in te nemen rond de aanwezigheid bij de officiële ceremonies tijdens de Spelen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.