02.05

Webinar: Hoe financieren we de klimaattransitie?

Het webinar vindt plaats op 2 mei, van 10u-12u. Schrijf je hier in.

Ons land beschikt over behoorlijk wat hefbomen om de klimaattransitie te financieren. Helaas worden deze onvoldoende ingezet. 

415 miljard euro. Dat is wat België de komende decennia zou moeten investeren om de klimaatcrisis aan te pakken. Het gaat om een jaarlijkse investering van twee tot drie procent van het BBP voor het financieren van sociaal-ecologische oplossingen voor energie, transport, gebouwen, industrie en landbouw. Dat is overigens niet allemaal bijkomend geld. De overheid investeert nu nog in fossiele infrastructuur, middelen die beter kunnen worden ingezet om de transitie te financieren.

Ben je benieuwd naar mogelijke pistes om de klimaattransitie op een sociaal rechtvaardige manier te financieren? Dan is dit webinar zeker iets voor jou!

Maud Buytaert (beleidsmedewerker Reset.Vlaanderen) schetst de problematiek vanuit de bevindingen uit de Just Transition Scan die Reset.Vlaanderen eind vorig jaar lanceerde.

Vervolgens nemen Yelter Bollen (beleidsexpert klimaat- en milieufiscaliteit) en Jozef Vandermeulen (FairFin, onderzoek en campagne)  je mee in de boeiende wereld van de publieke investeringsmaatschappijen, het Europees financieringsbeleid en andere sociale klimaatfondsen. Ze geven hun kijk op de huidige aanpak en reiken mogelijke pistes aan om de hefbomen écht aan het werk te zetten voor een sociaal rechtvaardige financiering van de klimaattransitie.

donderdag, 2 mei, 2024 - 10:00

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.