Fox News gunt Obama's klimaatrapport nog geen half uur

Het langverwachte klimaatrapport van de Amerikaanse president Barack Obama kreeg dinsdag minder dan een half uur aandacht van nieuwszender Fox News. Al Jazeera besteedde er vier keer meer aandacht aan.

  • Reuters / Kacper Pempel Reuters / Kacper Pempel

Het belangrijke, lijvige rapport, dat aangeeft dat de klimaatverandering al harde realiteit is in de Verenigde Staten, kreeg van Fox News welgeteld 24 minuten aandacht, berekende de Amerikaanse blog Think Progress.

Dat staat in fel contract tot de aandacht die het rapport van andere grote nieuwszenders kreeg: 79 minuten van CNN en 61 minuten van MSNBC.

Al Jazeera America had er zelfs 120 minuten voor over, met onder meer verslagen vanuit San Francisco en Florida over de gevolgen van de stijgende zeespiegel daar, en vanuit het Westen over de dramatische droogte.

Oppositie

Fox staat bekend om zijn harde oppositie tegen Obama. Over het rapport zei de zender dinsdag onder meer: “Probeert het Witte Huis de aandacht af te leiden van Benghazi en andere problemen?” De eigenlijke inhoud van het rapport kwam niet ter sprake.

In het National Climate Assessment wijzen driehonderd experts onder meer op de langere en hetere zomers, de kortere en warmere winters, op de heviger neerslag en intensere droogteperiodes.

Bij zijn herverkiezing in 2012 kondigde president Barack Obama aan dat de klimaatverandering een van de drie prioriteiten zou worden in zijn tweede ambtstermijn.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.