Russische toeristen zetten koers naar tsunamigebieden

Opvallend veel Russische toeristen brengen hun vakantie dit jaar door in de landen die op 26 december getroffen werden door de zeebeving in Azië. Ze worden aangetrokken door de speciale kortingen, en sommigen zijn gefascineerd door de ramp.

Agentschappen boeken koortsachtig goedkope vluchten en hotelkamers voor de drommen Russische toeristen. Landen als India, Indonesië, Maleisië, Sri Lanka en Thailand zetten vaart achter de uitreiking van de nodige toeristenvisa.

Door de tsunami getroffen trekpleisters als Phuket zijn goedkoper geworden om de hotels er zo snel mogelijk weer te laten vollopen. De Russen blijken erg gevoelig voor die voordeelaanbiedingen - of ze hebben gewoon minder gauw schrik dan toeristen uit andere landen. Een Russische toerist gelooft niet dat er een gevaar is tot hij een golf over zich heen krijgt, zegt Mikhail Murayev, de directeur van het Russische reisagentschap Ultra Travel. En voor sommige mensen is het een ervaring op een plaats te komen waar de sporen van verschrikkelijke ramp nog zichtbaar zijn - vergelijk het met extreme sporten

Murayev gelooft dat Zuidoost-Azië momenteel gewoon ook goed in de markt ligt bij de Russen. Goedverdienende Russen zijn Zuid-Europa beu als vakantiebestemming; ze beginnen Zuidoost-Azië in het vizier te krijgen. Goedkoop zijn de reizen zelfs met de rampenkorting niet - een gemiddelde all in-reis van Ultra Travel naar een tsunami-land kost meer dan 1.200 euro.

De voorbije maand bezochten ongeveer 50.000 Russen India; dat zijn er volgens de Indiase ambassade in Moskou 10.000 meer dan in mei vorig jaar. Het aantal stijgt al enkele jaren. In 2004 trok 30 procent meer Russen naar Thailand dan het jaar daarvoor, en het Russische Agentschap voor de Ontwikkeling van het Toerisme zegt dat de groei dit jaar blijkbaar aanhoudt. Aeroflot vliegt al zes keer per week naar Bangkok, en een tiental vluchten voeren Russen uit verschillende regio’s direct naar Pattaya.

Thailand probeert al enkele jaren meer Russische toeristen te lokken. In februari al, iets meer dan een maand na de zeebeving, organiseerde de Thaise toeristische dienst een reis voor Russische journalisten naar Phuket om te laten zien dat toeristen er weer terecht konden. (PD)

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.