MO* heeft een nieuw abonnementsaanbod

Keuze tussen de nieuwste boeken van Tony Judt en Riccardo Petrella

MO* heeft sinds begin januari een nieuw abonnementsaanbod. Wie een abonnement via domiciliëring of een abonnement voor twee jaar bestelt, krijgt gratis een boeiend boek als welkomstgeschenk dankzij de Antwerpse boekhandel De Groene Waterman.

Voor diegenen die het nog niet weten: MO* brengt elke maand de analyses, verhalen en mensen achter de actualiteit. 10x per jaar verschijnen 68 bladzijden kleurrijke en diepgravende, tegendraadse en verhelderende berichtgeving over en vanuit de hele wereld.

Sinds begin januari kan je kiezen tussen twee boeken als welkomstgeschenk:

‘Het land is moe’ van Tony Judt

Er is iets fundamenteel mis met de manier waarop wij vandaag de dag leven. Na de economische crisis bleken de zekerheden die het leven in naoorlogs Europa en Amerika bepaalden –  de garantie van een basisniveau van veiligheid, stabiliteit en eerlijkheid – niet meer te bestaan. In ‘Het land is moe’ zet Tony Judt de zaken op een rij: wat zijn onze verworvenheden, waar hebben we die aan te danken, en hoe behouden we ze? Judt wijst het nihilistische individualisme van rechts af, evenals het doorgeslagen socialisme uit het verleden. In plaats van blind vertrouwen te hebben in de vrije markt kunnen we vertrouwen op medeburgers en de staat zelf. ‘Het land is moe’ daagt ons uit om de confrontatie aan te gaan met onze maatschappelijke problemen en de verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld waarin we leven. En Judt draagt alternatieven aan: er is hoop, zolang we durven na te denken.

‘Een nieuw verhaal van de wereld’ van Riccardo Petrella

‘Er bestaat geen ernstig alternatief voor ons kapitalistisch systeem. De globalisering zoals wij ze kennen is een teken van vooruitgang. De complexiteit van de economie zorgt ervoor dat elke verandering onmogelijk is.’

Kent u die dooddoeners waarmee elke discussie op café, in de refter of de fabriek kan beslecht worden? Volgens Riccardo Petrella maken ze deel uit van de Universele Kapitalistische Theologie. Zeg maar: van de rechtse kerk die haar geloof oplegt aan heel de planeet. Petrella gelooft dat een andere wereld wel mogelijk is. Die begint bij een andere kijk op de dingen: niet de armen zijn illegaal maar de armoede! En dat moet zo in de wet worden opgenomen ook. Klinkt utopisch, zegt u? Slavernij en kinderarbeid zijn in het Westen toch ook lichtjes uit de mode geraakt? Een rake linkse van een van ‘s werelds bekendste antiglobalisten over solidariteit, menselijkheid, vrede, het recht op een menswaardig leven en respect voor Moeder Aarde.

Je krijgt een van deze twee boeken gratis bij een abonnement via domiciliëring (jaarlijks gaat er 34 euro van je rekening) of bij een abonnement voor twee jaar (via overschrijving van 60 euro).

Ga snel naar onze abonnementspagina en bestel je abonnement op MO* zodat je onze diepgravende mondiale informatie nooit meer moet missen.

ps: Het abonnementsaanbod met de gratis boeken is enkel geldig voor bestellingen uit België.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.