Helft Chinese kinderkleding onveilig

Uit een steekproef van de Chinese overheid blijkt dat de helft van de onderzochte kinderkleding niet aan de veiligheidsnormen voldoet, zo meldt de Chinese krant China Daily. Ook voor kindermeubilair scoort bijna één op drie producten slecht.
De overheid voerde gerichte inspecties uit in Guangdong, het hart van de Chinese industrie. Volgens de China Daily voldeden amper 31 van de 60 geteste kledingproducten aan de veiligheidsnormen. De problemen hadden vooral te maken met valse informatie over de gebruikte materialen, kleuren van slechte kwaliteit en een overmatig gebruik van chemicaliën zoals het kankerverwekkende formaldehyde.
Bij meubelen voor kinderen stelde vooral het overmatig gebruik van formaldehyde problemen, naast zware metalen zoals lood en cadmium.
Volgens Lin Ruixi, woordvoerder van de overheid, hadden veel problemen te maken met het gebruik van minderwaardige materialen en verven. De afgekeurde fabrikanten moeten hun producten aanpassen en opnieuw laten testen, aldus Lin, en de producten met de ergste gebreken zullen teruggeroepen worden.
De resultaten voor speelgoed waren opmerkelijk beter. De inspectieteams plukten veertig stuks van de productiebanden en nog eens veertig uit winkels. Van de tachtig speeltjes werden er amper vier afgekeurd. Drie omdat ze makkelijk braken en één speelgoed dat brandstof bevatte en makkelijk kon ontbranden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.